Ține-mă strâns în brațe (pentru terapeuți București)

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 10/02/2018 - 11/02/2018
All Day

Location
Golden Tulip Victoria

Categories


Program educaţional despre iubire şi relaţii de cuplu

Ţine-mă strâns în braţe® este un program educaţional dezvoltat iniţial în Canada de dr. Susan Johnson, axat pe teoria și pe practica Terapiei centrate pe emoţii. Terapia de cuplu centrată pe emoții reprezintă o nouă ştiinţă completă a iubirii romantice şi a relaţiei. Această terapie ajută 7 din 10 cupluri care experimentează dificultăți să îşi refacă relaţia.

Workshopul va propune prezentarea si experimentarea celor mai bune tehnici pentru a sonda lumea emotionala care se activeaza cand relationam cu cei pe care ii iubim.

Iata pe ce planuri veți vedea ÎMBUNĂTĂȚIRI:

 • sanatatea fizica, in special sistemul nostru imunitar si sanatatea inimii noastre
 • vom fi mai putin vulnerabili fata de depresie sau anxietate
 • vom fi mai deschisi fata de partenerul de viata
 • devenim parinti mai buni, invatandu-i pe copii nostri o metoda pozitiva de a gestiona emotiile si de a se conecta cu ceilalti
 • vom sti „sa citim” anumite comportamente nedorite la copii prin „lupa” emotiilor vizibile si ascunse, astfel reusind sa le reducem incidenta
 • devenim mai liberi, mai puternici si mai increzatori in fortele proprii
 • vom accepta despartirile inerente cu mai putina suferinta.

În cadrul workshop-ului, cuplurile participante vor avea ocazia să experimenteze principiile terapiei centrate pe emoții și să se reconecteze într-un cadru intim și securizat, desprinși de problemele cotidiene. Varianta aceasta e adresată cuplurilor în care, cel puțin un partener, este terapeut/psiholog.

Programul are o durată de 15 ore care vor fi împărțite pe module, în cele două zile de workshop. În fiecare modul vei învăța despre:

 • Înțelegerea iubirii și a atașamentului – obiectivul acestui modul este de a creiona un model al iubirii romantice și al relației.
 • Cum iubirea poate să o ia pe căi greșite: demonii comunicării – vom evidenția în acest modul cum intrăm în cicluri negative de certuri, conflicte, dialoguri care nu funcționează.
 • Să găsim punctele sensibile în demonii dialogurilor – vom afla care sunt momentele centrale și indicatorii care apar atunci când partenerii intră în conflict.

Parcurgerea primelor 3 teme are drept consecință eliminarea tensiunii din relație, și pregătește cuplul pentru un nou tip de comunicare, care construiește și consolidează legătura emoțională dintre ei.

 • Rezolvarea greșelilor și crearea unei baze sigure: revenirea la un moment dificil – în acest modul vom intra mai profund în experiența fiecărui individ și a fiecărui cuplu pentru a observa “dansul” în care suntem prinși în momentele dificile.
 • A deveni deschis și sensibil pentru celălalt – este un modulul în care se intră pe terenul foarte sensibil al exprimării rănilor de atașament (se analizează o experiență personală, a unei temeri cu privire la părăsire sau respingere).
 • A ierta și a recăpăta încrederea – obiectivul acestui modul îl reprezintă procesul iertării.
 • Mângâierile tandre și sincronizarea sexuală – de obicei certurile, conflictele și neînțelegerile din viața de zi cu zi se reflectă și în „dansul sexual” al partenerilor.
 • Menținerea iubirii și preocuparea pentru relație – „dragostea este asemenea unei limbi străine, dacă nu o exersezi, începi să o uiti”. La final de program, vom descoperi modalități de a avea grijă de relație, de a o menține vie odată ce este vindecată, de a o proteja. Relația de cuplu satisfăcătoare este sursa noastră de energie.

Despre trainer

Simona HERB – coordonator proiect, terapeut, superizor si unicul trainer acreditat internațional, Terapia centrată pe emoții


„M-am regăsit şi mi-am înţeles misiunea în psihoterapie, ramura în care m-am format şi în care profesez în prezent. Sunt psihoterapeut sistemic de cuplu şi familie. Este o specializare care se potriveşte cu calităţile ce mă definesc: empatie, comunicativitate, toleranţă şi iubire faţă de oameni. M-am specializat în Statele Unite ale Americii în psihoterapia centrată pe emoţii sub indrumarea extraordinara a Dr. Sue Johnson”, Psihoterapeut Simona HERB.

Preț: 400 RON/cuplu

INSCRIERI LAE-mail: contact@psiris.ro
Tel: 0755.69.00.33

Facebook