Formatori asociați

ILEANA CARMEN ROGOBETE

 

Ileana este psihoterapeut formator supervizor în psihoterapie familială sistemică şi director al Institutului de Terapie Familială şi Practică Sistemică Areopagus din Timişoara.

Ileana este SUPERVIZOR și terapeut de cuplu certificat în terapia centră pe emoții (EFT) de către Centrul Internațional de Excelență în Terapia Centrată pe Emoții din Ottawa (Canada) și coordonator EFT în Timișoara.

De asemenea, este lector asociat al Universităţii de Vest, unde predă Abordări integrative în terapia familială. A obţinut titlul de doctor în psihologie la University of Cape Town (Africa de Sud) cu o teză în domeniul abordării sistemice a traumei în regimuri represive. Cartea bazată pe această cercetare cu titlul Reconstructing Trauma and Meaning a fost publicată în 2015 de Cambridge Scholars Publishing. A lucrat în terapie cu familii şi cupluri din diverse medii culturale și a fost implicată în proiecte de cercetare la University of Cape Town, Stellenbosch University şi Cornerstone Institute. Este preocupată de terapia centrată pe emoții, de fenomenul rezilienţei în contextul traumei şi impactul sinelui terapeutului în terapia familială şi de cuplu.

IRINA RUSU

Irina este psihoterapeut autonom în terapie sistemică de familie și cuplu, supervizor și formator acreditat de către Colegiul Psihologilor din România.

Deasemenea, este psihoterapeut certificat în terapia centră pe emoții (EFT) de către Centrul Internațional de Excelență în Terapia Centrată pe Emoții din Ottawa (Canada), urmând cursurile de formare sub îndrumarea trainerului dr. Rebecca Jorgensen.

Irina face parte din echipa Centrului Psiris Iași și este vicepreședinte în cadrul Asociației de Psihoterapie Centrată pe Emoții pentru cuplu și familie. Are o experiență de 12 ani în lucrul cu clienții în cabinet și în organizarea și susținerea de cursuri, workshop-uri și training-uri în domeniul dezvoltării personale și parenting, precum și participarea în calitate de helper la majoritatea cursurilor de formare în EFT organizate în România.

“Psihoterapia este o profesie care necesită implicare, cunoașterea foarte bună a rolului meu ca terapeut și responsabilitate! Fiecare relație pe care o am cu clientii mei este una specială pentru mine și odată creată aceasta relație îmi doresc să fiu un tovarăși de drum cât mai bun pentru ei”( Irina Rusu).