Formatori asociați

ILEANA CARMEN ROGOBETE

 

Ileana este psihoterapeut formator supervizor în psihoterapie familială sistemică şi director al Institutului de Terapie Familială şi Practică Sistemică Areopagus din Timişoara.

Ileana este SUPERVIZOR și terapeut de cuplu certificat în terapia centră pe emoții (EFT) de către Centrul Internațional de Excelență în Terapia Centrată pe Emoții din Ottawa (Canada) și coordonator EFT în Timișoara.

De asemenea, este lector asociat al Universităţii de Vest, unde predă Abordări integrative în terapia familială. A obţinut titlul de doctor în psihologie la University of Cape Town (Africa de Sud) cu o teză în domeniul abordării sistemice a traumei în regimuri represive. Cartea bazată pe această cercetare cu titlul Reconstructing Trauma and Meaning a fost publicată în 2015 de Cambridge Scholars Publishing. A lucrat în terapie cu familii şi cupluri din diverse medii culturale și a fost implicată în proiecte de cercetare la University of Cape Town, Stellenbosch University şi Cornerstone Institute. Este preocupată de terapia centrată pe emoții, de fenomenul rezilienţei în contextul traumei şi impactul sinelui terapeutului în terapia familială şi de cuplu.

IRINA RUSU

Irina este psihoterapeut specialist în terapie sistemică de familie și cuplu, supervizor și formator acreditat de către Colegiul Psihologilor din România.

Deasemenea, este psihoterapeut certificat în terapia centră pe emoții (EFT) de către Centrul Internațional de Excelență în Terapia Centrată pe Emoții din Ottawa (Canada), urmând cursurile de formare sub îndrumarea trainerului dr. Rebecca Jorgensen.

Irina face parte din echipa EFT HUB și este vicepreședinte în cadrul Asociației de Psihoterapie Centrată pe Emoții pentru cuplu și familie. Are o experiență de 14 ani în lucrul cu clienții în cabinet și în organizarea și susținerea de cursuri, workshop-uri și training-uri în domeniul dezvoltării personale și parenting, precum și participarea în calitate de helper la majoritatea cursurilor de formare în EFT organizate în România.

„Psihoterapia este o profesie care necesită implicare, seriozitate și responsabilitate! Fiecare relație pe care o am cu clienții mei este una specială și pe tot parcursul terapiei sunt atentă la cum evoluează aceasta. O relație terapeutică plină de grijă și autenticitate, devine o experiență emoțională corectivă pentru cei cu care lucrez.” (Irina Rusu).

„Ca trainer, ofer din cunoștințele și experiența clinică viitorilor psihoterapeuți pe care îi formez și mă dedic acestora în a le insufla atitudinile de bază în practicarea psihoterapiei și anume, respect, responsabilitate, nonjudicativitate, umanitate. Fără aceste atitudini, este greu să dezvolți o relație terapeutica sănatoasă, bază obligatorie pentru schimbare.” (Irina Rusu)