Simona HERB

Dr. Simona Herb este primul și singurul terapeut român, Supervizor și Trainer acreditat în Terapia centrată pe emoții (EFT). Ea este directorul Centrului Psiris din Iași și coordonatorul comunității terapeutice EFT din România.

Simona și-a început formarea în terapie de cuplu și familie în cadrul unei școli sistemice din Iași, fiind încă de atunci atrasă de viziunea diferită propusă de Terapia centrată pe emoții. Dorința Simonei de a ajuta clienții dincolo de punctul în care orice funcționa înainte, încetează să mai aducă schimbarea dorită, a constituit un imbold important pentru a călători și depune efort consistent în obținerea acreditării ca și terapeut EFT. Urmând cursurile de formare în Statele Unite ale Americii, sub îndrumarea însăși întemeitoarei acestei abordări, dr. Susan Johnson, și apoi a trainerului și mentorului său, dr. Rebecca Jorgensen, Simona nu a întârziat să obțină certificarea ca terapeut. Chiar înainte de a obține această recunoaștere, Simona a debutat un proces sistematic de promovare a abordării în spațiul românesc, și la 3 ani de la startul acestui demers, România este bine poziționată pe harta mondială a practicienilor EFT. 2017 aduce cu sine recunoașterea oficială a Simonei ca trainer acreditat, la scurt timp de la recunoașterea sa ca supervizor. Deopotrivă, 2017 marchează sub îndrumarea Simonei, al 2-lea supervizor acrediat din România, 4 serii complete de formare ce însumează peste 50 de terapeuți români și nu numai care au trecut prin toate etapele de formare, și peste 300 de terapeuți ce au trecut prin cel puțin un pas de formare.

Simona a asistat toate sesiunile de formare desfășurate până în prezent cu unul din trainerii de mai jos, a tradus materiale diverse în limba română,  a susținut numeroase sesiuni de cursuri introductive în EFT, dar și alte cursuri derivate.