Ține-mă strâns în brațe – DEDICAT TERAPEUȚILOR

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 18/06/2016 - 19/06/2016
All Day

Location
Timisoara

Categories


terapia centrata pe emotii

WEEK-END INTENSIV PENTRU CUPLURILE ÎN CARE MĂCAR UN PARTENER ESTE TERAPEUT

Deja probabil că ai observat că ”a ști” și ”a simți” nu sunt același lucru. De aceea, chiar dacă știm teorii și lucrăm în terapie cu diverse cupluri, când vine vorba de cuplul nostru, pare că am uitat de toate și ne lăsăm prinși în același ”dans” negativ al relației. Ceea ce ne ajută cu adevărat și creează schimbare autentică este EXPERIMENTAREA. De aceea, vă invit să experimentați programul pentru cupluri ”Ține-mă strâns în brațe” pentru terapeuți.

Programul are o durată de 15 ore care se pot împărți în 2 zile:

La sfârșitul acestui program, veți putea:
– Să ieșiți din rolul de terapeut și să deveniți voi înșivă în relația romantică ceea ce vă va permite să întăriți relația;
– Să aprofundați relația, în timp ce partenerul învață câte ceva despre Terapia centrată pe emoții (nu mai e nevoie sa îi explici în cuvinte);
– Să profitați de un timp împreună în cuplu terapeut/non-terapeut și să ajungeți la esență (o atmosferă total suportivă pentru ambii parteneri);
– Să empatizați cu clienții și să aveți un proces paralel de dezvoltare;
– Să învățați în cea mai bună modalitate posibilă – experimental.

În fiecare modul vei învăța despre:

Înțelegerea iubirii și a atașamentului – obiectivul acestui modul este de a creiona un model al iubirii romantice și al relației. Conectarea emoțională, nevoia de un partener sensibil și de iubire reprezintă nevoi normale care sunt scrise în codul nostru genetic. Vei afla în acest modul cum acționăm în cadrul unei relații sigure, cu un partener pe care ne putem baza și ce se întâmplă în momentul în care relația este în pericol.

Cum iubirea poate să o ia pe căi greșite: demonii comunicării – vom evidenția în acest modul cum intrăm în cicluri negative de certuri, conflicte, dialoguri care nu funcționează. Vom învăța să observăm exact momentul în care acești “demoni ai dialogului ” intervin în relația noastră și ce face fiecare din parteneri să întrețină această stare de fapt.

Să găsim punctele sensibile în demonii dialogurilor – vom afla care sunt momentele centrale și indicatorii care apar atunci când partenerii intră în conflict. Vei experimenta, alături de noi, care sunt punctele sensibile, vulnerabilitățile fiecăruia. Ele sunt create din experiențe negative (trecute sau prezente) și declanșează frica să nu pierdem relația.

Parcurgerea primelor 3 module are drept consecință eliminarea tensiunii din relație, și pregătește cuplul pentru un nou tip de comunicare, care construiește și consolidează legătura emoțională dintre ei.

Rezolvarea greșelilor și crearea unei baze sigure: revenirea la un moment dificil – în acest modul vom intra mai profund în experiența fiecărui individ și a fiecărui cuplu pentru a observa “dansul” în care suntem prinși în momentele dificile. Se va face referire la un moment dificil din viața fiecăruia care va fi împărtășit și care va fi analizat, după cum urmează: propriile acțiuni, emoțiile din spatele acțiunilor, recunoașterea modului în care emoțiile noastre le modelează pe ale partenerilor, cum observăm emoțiile profunde ale partenerului. Acest modul este cel care transformă relația de cuplu. Are loc schimbarea în urma căreia partenerii devin mai accesibili, sensibili la nevoile celuilalt și profund angajați emoțional unul cu celălalt.

A deveni deschis și sensibil pentru celălalt – este un modulul în care se intră pe terenul foarte sensibil al exprimării rănilor de atașament (se analizează o experiență personală, a unei temeri cu privire la părăsire sau respingere). Tu vei fi capabil să accesezi resurse noi de susținere a partenerului în situații dificile, sensibile ca cel descris mai sus. Vei reuși să procesezi astfel de experiențe delicate și să devii mai puternic, mai sigur pe tine însuți și pe celălalt.

A ierta și a recăpăta încrederea – obiectivul acestui modul îl reprezintă procesul iertării. Iertarea este esențială în a ne regăsi libertatea, a ne desface din închisoarea resentimentelor, fricii, urii, toate acestea împiedicându-ne să evoluăm. Vom învăța să iertăm pe celălalt și vom vindeca traumele relației. în momentul în care iertăm și vindecăm, avem un nou mod de relaționare, o experiență pozitivă care ne va ajuta să continuăm cu mai multă încredere relația. Vom fi ghizii tăi de nădejde în drumul spre libertate.

Mângâierile tandre și sincronizarea sexuală – de obicei certurile, conflictele și neînțelegerile din viața de zi cu zi se reflectă și în „dansul sexual” al partenerilor. Vom vedea împreună cum conectarea emoțională, încrederea în sine și în celălalt determină o relație sexuală minunată și cum o relație sexuală pozitivă și satisfăcătoare crează o legătura emoțională puternică.

Menținerea iubirii și preocuparea pentru relație – „dragostea este asemenea unei limbi străine, dacă nu o exersezi, începi să o uiti”. La final de program, vom descoperi modalități de a avea grijă de relație, de a o menține vie odată ce este vindecată, de a o proteja. Relația de cuplu satisfăcătoare este sursa noastră de energie.

Preț: 360 RON/cuplu
Înscrieri la contact@psiris.ro
*Se organizează în orice oraș unde se strâng minim 5 cupluri.