Terapia de cuplu este un răspuns natural pentru cei care se află în cautarea unor răspunsuri diferite cu privire la relația lor, ”cei ce simt” că lucrurile nu merg așa cum ar trebui și își doresc mult să găsească ”acel ceva care îi va aduce înapoi”. În general vorbind, orice proces terapeutic este util dacă se ocupă de soluţionarea problemelor şi conflictelor pe care cuplul le are la un moment dat. Obiectivul terapiei de cuplu este obţinerea unei bune înţelegeri de sine şi a celuilalt pentru a decide dacă este nevoie de schimbare.
Terapia centrată pe emoții (EFT)
Terapia centrată pe emoții (EFT) aderă la o filosofie puternică – relațiile sunt esența experienței umane. Cercetările legate de aceasta indică faptul că relațiile care ne împlinesc emoțional sunt componente de bază ale sănătății mintale și fizice, iar intervențiile centrate pe emoții au puterea de a stabili și de a recrea legături de suport între oameni. Ca și practicieni EFT dedicați, suntem implicit convinși că misiunea este aceea de a:
- înțelege și îmbunătăți relațiile de cuplu și familie prin centrarea pe emoții și impactul lor interpersonal;
- întreține un climat de respect, infinită punere pe frecvență emaptică și autenticitate;
- păstra o viziune largă, umanistă cu privire la problemele întâmpintae de către membrii cuplului – în EFT nu este loc de judecată, toți clienții au motivele lor profunde, naturale pentru care sunt blocați;
- rescrie povestea de iubire de așa fel încât relația să reprezinte un mediu sigur, securizat în care cuplul să poată înflori.
Credem cu tărie că toți oamenii își pot maximiza potențialul într-un mediul social propice, pe care ne angajaăm să îl întreținem în munca noastră cu clienții.
Terapeutul de cuplu îi ajută pe cei doi să afle care le sunt nevoile şi ce modificări comportamentale ar trebui să facă cei doi.
Terapia de familie
Terapia de familie este o psihoterapie care intervine pentru a ajuta familiile sau indivizii care compun o familie să înţeleagă şi să îmbunătăţească modul în care interacţionează între ei şi cel în care îşi rezolvă conflictele. Terapia de familie promovează relaţiile interpersonale şi le optimizează, dezvoltă capacitatea familiilor de a învăţa să facă faţă problemelor, contribuie la creşterea flexibilităţii rolurilor în familie.
Terapia de familie întăreşte comunicarea dintre membrii unei familii, îi susţine pentru a deveni sensibili la nevoile şi sentimentele lor şi a şi le putea împărtăşi în cadrul familiei.
Nu ești sigur care este potrivită pentru tine? Nu îți fă griji, suntem aici pentru a evalua împreună care îți sunt nevoile cele mai imediate. Este nevoie doar să intri în contact cu noi !